Waar vind ik mijn toekomstige huisdier?

17 april 2019

Waar vind ik mijn toekomstige huisdier?

In de vorige post kon je al enkele vragen lezen die je aan jezelf moest stellen alvorens een diertje in huis te nemen.
Als je zeker bent dat je klaar bent voor een huisdier, rest er nog een grote vraag, namelijk: waar ga ik op zoek naar mijn toekomstige huisgenoot?

Als je het ons vraagt? In HET ASIEL!

Wist je immers dat er in België alleen al ieder jaar meer dan 60 000 honden en katten worden opgenomen in het dierenasiel (of 156 per dag!)? Meer zelfs: uit die groep zijn er jaarlijks 20 000 viervoeters die helaas nooit zullen worden geadopteerd. Dat is een gigantische groep schattige, grappige, lieve, eigenwijze, slimme, … dieren.

Velen onder hen hadden vroeger een thuis en baasjes die hen begroetten als ze thuiskwamen en hen meenamen op uitstapjes. Hoewel ze in de asielen zo goed mogelijk worden verzorgd, is dat natuurlijk niet hetzelfde als deel uitmaken van een gezin!

Niet overtuigd? DEZE REDENEN ZULLEN JE OVERTUIGEN

  1. Ieder dier die er wordt geadopteerd, betekent een vrij bedje voor de vele nieuwe gezelschapsdieren die er dagelijks worden opgenomen. Vaak moeten deze diertjes immers worden geëuthanaseerd (door middel van een spuitje gedood) om plaats te maken voor nieuwkomers.

  2. Je geeft de lieve schat zelf natuurlijk weer een nieuwe thuis!

  3. Het dierenasiel zit boordevol viervoeters die er zelf niet voor hebben gekozen om weg te gaan uit hun vorige thuis.

TIP: naast honden en katten kan je ook andere dieren vinden in sommige dierenasielen (cavia's, konijnen, enz.)

Onlangs kwam er zelfs een geweldige nieuwe site uit om nog gemakkelijker kunnen zien of er een diertje ter adoptie staat die perfect bij jou past! Geïnteresseerd? Klik hier!