Startschot zomertour GAIA

26 juli 2016

Klaar? Start!

Chris Dusauchoit en zijn golden retriever Mona gaven vandaag in Brussel het startschot voor GAIA’s jaarlijkse zomertournee die dit jaar in het teken staat van proeven op honden en katten. Tot en met 11 augustus toeren we langs verschillende Belgische steden om de mensen te informeren over de vaak pijnlijke en traumatische experimenten waaraan honden en katten onderworpen worden in Belgische laboratoria. Dit is broodnodig, twee jaar geleden werden er namelijk nog meer dan 1500 honden en 120 katten als proefdier gebruikt.

1578 honden en 120 katten gebruikt voor proeven

Chris Dusauchoit en zijn hond Mona, ambassadeurs van de Pootitie-campagne, zetten respectievelijk hun beste beentje en pootje voor: “Ik ben de beste vriend van Chris en hij is mijn beste vriend”, liet Mona Dusauchoit weten. “Vrienden doen dat elkaar toch niet aan? En alhoewel ik het soms ook lastig heb met katten: met hen doe je dat ook niet. Weg met die akelige dierenproeven!” wond Mona er geen doekjes om. Ook Pol Goossen (Frank in Thuis) en Wap tekenden de Pootitie.

Lesley-Ann Poppe en Coco zijn op 28 juli de ambassadeurs van GAIA’s campagne in Antwerpen, Herman Brusselmans en Eddy op 2 augustus in Gent, en Loes Van den Heuvel (Carmen van F.C. De Kampioenen) en Lila op 9 augustus in Leuven.

Kom zelf de petitie tekenen!

Ga eens langs bij een van onze acties bij jou in de buurt!

In Brussel op dinsdag 26 juli, in de Nieuwstraat
In Charleroi op woensdag 27 juli, in de Rue de la Montagne
In Antwerpen op donderdag 28 juli, op de Meir
In Namen op vrijdag 29 juli, op de Place de l’Ange
In Gent op dinsdag 2 augustus, op de Korenmarkt
In Luik op woensdag 3 augustus, op de Place de la Cathédrale
In Genk op donderdag 4 augustus, op het Stadsplein
In Doornik op vrijdag 5 augustus, op de Grand-Place
In Leuven op dinsdag 9 augustus, op het kruispunt van de Diestsestraat met de Vaartstraat
In Blankenberge op woensdag 10 augustus, op de dijk
In Eupen op donderdag 11 augustus, op de Marktplatz