De zomertour van GAIA: tegen dierproeven op honden en katten

01 juni 2016

Experimenten op honden en katten?!

In 2014 werden in België in totaal 1578 honden en 120 katten gebruikt voor wetenschappelijke experimenten. Deze experimenten werden voornamelijk uitgevoerd in Vlaanderen: 1539 honden en 90 katten werden gebruikt als proefdier. Nadat de dieren niet meer nuttig zijn voor de wetenschap krijgen ze een dodelijk spuitje. Kan je je voorstellen dat deze dieren gedurende hun hele leven nooit een wandeling kunnen maken, nooit gras onder hun pootjes voelen, nooit de lentegeur kunnen opsnuiven en zelfs nooit het geluk van een liefhebbende mensenvriend kennen? Wij alvast niet. Samen met onze Europese collega's van ECEAE (European Coalition to End Animal Experiments) lanceerden we dan ook een nieuwe campagne tegen dierproeven op katten en honden, die in acht Europese lidstaten loopt.

Van 26 juli tot 11 augustus trekt ons team van medewerkers en vrijwilligers de straat op om het grote publiek te informeren over dierproeven op honden en katten in Belgische laboratoria. Een vaak doodgezwegen realiteit. Goed geluimd en met petitieformulieren en tablets in de aanslag spreken we voorbijgangers en viervoeters aan om zo veel mogelijk handtekeningen te verzamelen voor onze ‘pootitie’ voor een verbod op dierproeven op honden en katten. Jawel, u leest het goed! Ook onze trouwste vrienden kunnen de petitie – de eerste en enige in haar soort – tekenen.

Waar en wanneer?

Ga eens langs bij een van onze acties bij jou in de buurt!

In Brussel op dinsdag 26 juli, in de Nieuwstraat
In Charleroi op woensdag 27 juli, in de Rue de la Montagne
In Antwerpen op donderdag 28 juli, op de Meir
In Namen op vrijdag 29 juli, op de Place de l’Ange
In Gent op dinsdag 2 augustus, op de Korenmarkt
In Luik op woensdag 3 augustus, op de Place de la Cathédrale
In Genk op donderdag 4 augustus, op het Stadsplein
In Doornik op vrijdag 5 augustus, op de Grand-Place
In Leuven op dinsdag 9 augustus, op het kruispunt van de Diestsestraat met de Vaartstraat
In Blankenberge op woensdag 10 augustus, op de dijk
In Eupen op donderdag 11 augustus, op de Marktplatz
U vindt ons op elke locatie van 10 tot 18 u. Deze data kunnen nog veranderen. Raadpleeg deze pagina voor eventuele updates.