Van veeboer tot veganist

01 april 2016

Een jaar geleden baatte de familie Sonnen een florerend veebedrijf uit. Koeien werden gekweekt, grootgebracht en verkocht aan het slachthuis. In 2002 startte mijnheer Sonnen het bedrijf op, maar in 2015 gebeurde er iets onverwacht... iets wat de toekomst van het bedrijf helemaal veranderde.
De kersverse bruid van mijnheer Sonnen kon het niet langer aanzien dat kalfjes bij hun moeder weggehaald werden om vervolgens in de alom gevreesde rode vrachtwagen te verdwijnen, bestemming slachthuis. Ze zag hoe de moederkoeien nog dagenlang op zoek gingen naar hun kind. Wanneer ze deze zoektocht eindelijk opgaven, heerste er een akelige stilte.
Mevrouw Sonnen bleef niet bij de pakken zitten en vroeg de internetgemeenschap om hulp. Duizenden mensen die dieren een warm hart toedragen maakten giften over, waardoor mevrouw Sonnen de hele kudde koeien van haar man kon overkopen. Daar bleef het echter niet bij. Het voormalig veebedrijf werd omgetoverd naar een paradijs voor dieren die eigenlijk bestemd waren om geslacht te worden en vervolgens op iemands bord te belanden. Wat een prachtig initiatief. En haar man... die eet intussen ook geen dieren meer.
Maak op bijgevoegde foto's kennis met koe Cinnamon, varken Herman en enkele andere gelukkigen.

bron: Houstonchronicle.com