Steak en nuggets eten zonder dieren te doden? Dat kan!

11 augustus 2016

Wanneer je besluit om geen vlees meer te eten en de dieren te laten leven, mis je als beginnend vegetariƫr soms wel eens een hamburger, een brochette op de BBQ of een lekkere frituursnack.

Het goede nieuws is dat je steeds meer alternatieven voor vlees kan vinden in de gewone supermarkt. Erg gemakkelijk om ook de vegetarische of veganistische kinderen of jongeren van de familie te laten smullen, zonder dat je als ouder je gewoontes in de keuken te hard moeten aanpassen. Hieronder dus een selectie van onze favoriete merken, getest en goedgekeurd en... ideaal voor op de BBQ.

Wist je dat...? Je verschillende merken van vegetarische en veganistische burgers, worsten, nuggets, gehack, schnitzels, vol-au-vent, stoofvlees, ... gewoon in de supermarkt kan vinden: So Fine, Garden Gourmet, Valess, De Vegetarische Slager, Greenway, Quorn, Vivera, Hobbit, Vegan Deli, Veggitude, Veggifood... de lijst is erg lang!

Ook de huismerken van de meeste supermarkten hebben tegenwoordig een vegetarisch of veganistisch aanbod: Carrefour veggie + Boni veggie (Colruyt), Freshvale en My best veggie (Lidl) + Soypro (Aldi) + Delhaize.

Smakelijk!!

Kleine tip: in je lokale biowinkel, in de bioplanet, of in gespecialiseerde veganistische winkels zoals shavt, Vegasme en VegAnne is het aanbod nog veel uitgebreider! In je lokale biowinkel kan je meestal ook producten bestellen die niet standaard in hun gamma zitten. De moeite meer dan waard!

Wist je dat er ook gespecialiseerde webshops zijn die een uitgebreid aanbod vegetarische en veganistische producten aan je deur leveren?