Samen tegen dierproeven

30 mei 2016

Lopen tegen dierproeven

Op 29 mei liepen 81 vrijwilligers van GAIA de 20 km van Brussel om aandacht te vestigen op het leed dat proefdieren moeten ondergaan in laboratoria. Het werd een erg gezellige dag, zoals je op onderstaande foto's kan zien. Ook Carmen van "F.C. De Kampioenen" kwam onze lopers een hart onder de riem steken. De sportievelingen lieten zich sponseren en zamelden zo geld in om onze campagnes tegen het gebruik van proefdieren te ondersteunen.

Dierproeven: wat kan jij doen?

Elk jaar worden er in Europa miljoenen dieren onderworpen aan wrede experimenten. Dat is onaanvaardbaar. We zouden toch ook niet willen dat onze huisdieren worden opgesloten in een laboratorium? We vinden dan ook niet dat enig ander dier deze lijdensweg moet ondergaan. Er worden almaar meer alternatieven ontwikkeld voor dierproeven, en die maken gebruik van de nieuwste wetenschappelijke innovaties. De alternatieve methodes zijn vaak goedkoper, sneller en doeltreffender.
Het wordt hoog tijd dat er een eind komt aan deze lijdensweg. De dieren kunnen niet op hun eentje ten strijde trekken tegen dierproeven.

Steun onze acties! Laat uw huisdier zijn pootje zetten en teken onze pootitie.
Zet zelf je handtekening op onze petitie tegen het testen van schoonmaakproducten op dieren.

Klik hier voor een lijst van dierproefvrije producten in Belgiƫ.
Klik hier als je meer weten over het gebruik van dieren in laboratoria.