Kunst van afval ... met een belangrijke boodschap

19 januari 2016

Tijdens het verzamelen van afval op het strand kreeg David Day een geniale inval: het opgeraapte afval recycleren tot kunstwerken met een boodschap. Hij vormt het afval om tot dieren die in en om de oceaan leven. Zo wil hij de mensheid doen inzien dat de vervuiling van de zee moet stoppen.

Kunst van afval voor het goede doel

Het is al lang geen geheim meer dat de oceanen te kampen hebben met vervuiling. David Day trekt elke dag naar de kust om het afval dat aangespoeld is te verzamelen. Hij laat het daar echter niet bij. Met het verzamelde afval maakt hij prachtige kunstwerken van dieren.

"De hoeveelheid afval en plastiek die terechtkomt in de oceaan is onmetelijk. Deze vervuiling schaadt het welzijn van ontelbare dieren die in en rondom de oceaan leven", vertelt David Day.

Jammer genoeg heeft David Day overschot van gelijk. Het plastiek komt terecht in de maag van de dieren, maar kan er niet meer uit. De dieren zullen dus minder echt voedsel kunnen consumeren en langzaam maar zeker verhongeren. Andere dieren raken dan weer verstrikt in het afval. Om de mensen bewust te maken van dit probleem transformeert David het vuilnis dat hij verzamelt in de beeltenissen van zeezoogdieren, zeevogels en andere mariene dieren.

"Elke dag verzamel ik een ongelooflijke hoeveelheid afval. Ik vroeg me dan ook af hoe ik dit kon omvormen tot iets wat het leven van deze dieren kan verbeteren. Ik hoop dan ook dat mijn kunstwerken de mensen helpen om zich in de plaats te stellen van deze dieren, en hen inspireert om hen beter te beschermen".

Bron: ABC open