Ik ga op vakantie en ik neem mee… Mijn huisdier?

20 juni 2019

Jullie hebben waarschijnlijk al zitten dromen van de vakantie: de zon, spelen op het strand, het zand tussen je tenen. Misschien neem jij liever lange sportieve reizen: wandelen tussen de bossen of surfen op de golven. Of houd je meer van citytrips: de geheimen van steden ontrafelen door er de oudste gebouwen te bezoeken.

Vakanties zijn er in alle maten en gewichten, voor elk wat wils! Maar heb je al eens gedacht aan wat je huisdier precies wil terwijl jij er even tussenuit bent? Hieronder vind je enkele mogelijkheden om je harige gezinsleden een zorgenvrije zomer te bieden.

1) Neem je beste makker gewoon mee op reis!

Het klinkt natuurlijk fantastisch, deze ervaringen delen met je hond/kat. Er zijn echter wel belangrijke zaken die je niet over het hoofd mag zien. Sommige dieren (zoals de meeste katten) blijven misschien liever rustig thuis. En heb je er al over nagedacht wat je met je diertje gaat doen als je musea of restaurants wil betreden waar geen huisdieren toegelaten zijn? Is je viervoeter bestand tegen (lange) autoritten? Enz.

Je ziet: niet iets om licht over te gaan. Hoewel je hond of kat het misschien geweldig zou vinden om je geen weken te moeten missen, is het natuurlijk ook niet fijn om een hele dag alleen te zitten op een hotelkamer. Als je goed over bovenstaande vragen hebt nagedacht, kan het natuurlijk zeker!

2) Breng je huisdier naar een goede vriend

Misschien ken je wel goede vrienden (of een familielid, buurman of -vrouw) die een tijdje voor je kameraad willen zorgen. Dan is het natuurlijk de kwestie om de juiste persoon te vinden. Iemand die jij goed kent en vertrouwt, maar natuurlijk ook goed overeenkomt met je huisdier is de ideale kandidaat!

3) Breng je huisdier naar een honden- en kattenhotel

Bij deze derde optie, betaal je in feite zodat er zo goed mogelijk voor jouw huisdier zou worden gezorgd door de uitbater van een pension. Zeker geen slechte mogelijkheid, maar houd er rekening mee dat niet ieder dier even goed omgaat met dit soort situaties. Ze kennen immers (meestal) de omgeving niet en je geeft hen in handen van nieuwe mensen die zij niet helemaal vertrouwen. Je dieren uitleggen dat het maar gaat om enkele dagen, gaat natuurlijk niet. Huisdieren met verlatingsangst doe je hiermee natuurlijk geen cadeau!

Denk goed na!

Het is erg belangrijk dat hier goed over wordt nagedacht. Ieder jaar opnieuw zitten alle dierenasielen boordevol doordat mensen hun lieve viervoeters zomaar achterlaten terwijl zij naar de zon vertrekken. Dat is natuurlijk een verschrikkelijke tendens waar ook jij iets tegen kan doen! ALLES BEGINT IMMERS BIJ JEZELF: weet jij al waar je huisdier zal verblijven tijdens jouw reis? Denk goed na…

Ken jij nog mogelijkheden om je huisdier te verzorgen in de zomermaanden? Stuur ze ons door!