Binnenkort vieren we Nieuwjaar!

19 december 2018

1) Ben ik klaar om me voor een langere tijd te engageren?

Een dier adopteren wil zeggen dat je je voor hem/haar engageert voor de rest van zijn leven. Dat wil zeggen: tussen 10 en 20 jaar, afhankelijk van het dier.

2) Heb ik voldoende geld om het dier te voeden en te verzorgen?

Wanneer je voor een huisdier zorgt, moet je eten kopen, de nodige vaccinaties laten inenten door de dierenarts, het diertje steriliseren, enz. Je moet met andere woorden even berekenen met je ouders of dit mogelijk is voor jullie.

3) Heb ik voldoende tijd om voor een dier te zorgen?

Als je ouders lange uren werken en je dier vaak te lang alleen is, zal hij/zij af en toe dingen doen om je aandacht te vragen. Als je een hond hebt, ga je er best 2 Ć  3 keer per dag mee wandelen.

4) Heb ik voldoende plaats om het dier een mooi leven te bieden?

Dieren hebben, net zoals jij, voldoende plaats nodig. Ze mogen niet opgesloten worden in erg kleine kooien; ook zij spelen en lopen graag!

5) Zijn mijn ouders bereid om het huis vaker te poetsen?

Je zal overal haartjes vinden op het tapijt en je kleren, af en toe zullen er modderige pootafdrukken te vinden zijn op de vloer, enz. Daarnaast moeten natuurlijk alle spulletjes van het dier af en toe gewassen worden (de mand, eventuele dekentjes, enz.)

6) Is iemand in je huis allergisch aan dieren?

Over dit probleem moet je op voorhand goed nadenken, want erg veel dieren worden achteraf achtergelaten omdat iemand in het gezin allergisch is.

7) Weet ik al wat ik met het huisdier zou doen wanneer ik op reis vertrek?

Het is belangrijk om nu al na te denken over mogelijke oplossingen hiervoor: misschien kan je het dier meenemen op reis, als dit mogelijk is? Of misschien kan iemand in je familie voorlopig op je huisdier letten?

8) Zijn alle gezinsleden akkoord?

Deelt iedereen in je wens om een dier in huis te halen? Weet iedereen dat dit verantwoordelijkheden met zich meebrengt?

Een belangrijke raad!

De dierenasielen zijn overbevolkt met dieren die helaas werden achtergelaten. Sommigen vinden nooit nog opnieuw een familie en moeten dus worden geƫuthanaseerd. We raden je dus van harte aan om een dier te adopteren uit een dierenasiel.