40 dagen zonder vlees!

22 februari 2017

40 dagen zonder vlees... Wat?

Dagen Zonder Vlees is een leuke kans om te strijden voor een betere wereld voor mensen en dieren. Het is een frisse bewustwordingscampagne over **de impact van onze voedingsgewoontes op het milieu. Het doel is simpel: 40 dagen minder vlees en vis eten. En dat met zo veel mogelijk mensen. Als je denkt dat dit erg makkelijk is, kan je ook meedoen aan de extra uitdagingen: minder verpakkingen, minder voedselverspilling, meer seizoensgroenten en meer 100% plantaardige voeding (denk aan amandelmelk in plaats van koemelk). Samen helpen we zo onze planeet een beetje en ontdekken we hoe duurzaam eten ook lekkerder, creatiever, gezonder en veel diervriendelijker kan zijn!

...Waarom

Met zijn allen eten we veel te veel vlees. Dit overmatig gebruik van dieren in onze voeding heeft erg veel gevolgen:
- De dieren moeten overleven in erg slechte omstandigheden. Veel van hen zullen nooit naar buiten mogen en leven op elkaar gepropt.
- Het effect op het milieu van deze vleesproductie is rampzalig: ontbossing, vervuiling van drinkwater, opwarming van de aarde...
- Teveel vlees eten is zeker niet gezond. Wist je dat rood vlees zelfs kankerverwekkend is en op hetzelfde lijstje staat als sigaretten?

Overtuigd? ga dan snel naar www.dagenzondervlees.be en sluit je aan bij onze groep. Samen gaan we voor minder dierenleed en een betere toekomst voor onze planeet.